Reserveer nu tickets voor de proefvoorstellingen van Atelier op 22-26 februari in Antwerpen!

Atelier - de KOE STAN maatschappij Discordia

van en met Matthias de Koning, Damiaan De Schrijver, Peter Van den Eede

productie STAN, de KOE, Maatschappij Discordia

22 t/m 25 februari: Balzaal De Koe - Schildersstraat 9 2000 Antwerpen

reserveren via tickets@dekoe.be

In het voorjaar van 2017 presenteren Matthias de Koning, Damiaan De Schrijver en Peter Van den Eede ‘Atelier’. In ‘Vandeneedevandeschrijvervandekoningendiderot’ onderzochten ze het ‘toneelspelersvak, in ‘Atelier’ zetten ze hun onderzoek verder.

Hebben toneelmakers zoals beeldhouwers en schilders een atelier om hun ideeën al of niet in materie om te zetten en zo ja, hoe ziet dat atelier er dan uit ? Wat en waar en hoe en wanneer en waarom werken we ? Is het werken ? Hoe schetsen we karakters ? Wat zetten we in de verf ? Zijn we een tableau ? Zijn we ons eigen en elkaars model ? Zijn we een zelfportret ? Kijken en bekeken worden, de geschiedenis, de kunst, het leven als kaders, spieramen, lijsten voor de expressies op het canvas van onze huid. In een bifrontale opstelling wordt de vierde ‘wand’ gereconstrueerd en weer gesloopt. Een laboratoriumonderzoek van het naturalisme, realisme, hyperrealisme.

Grote ramen die het koude oktoberlicht op onze zieleroerselen werpen. Lucht verpakken. Er worden planken geschuurd. Er worden aardappelen gegeten. Er worden mosselen gekookt. Er wordt naast het urinoir gepist. Er wordt een afscheidsbrief geschreven. (gedoodverfd) Er wordt een appendix weggehaald. Er wordt gezeten. Iemand belt aan. Een deur. Een kier. Een vlek. Een vlot. Aardedonker. Een vlot.

3 t/m 4 maart: Frascati - Amsterdam

9 t/m 11 maart: De Toneelschuur - Haarlem

15 t/m 18 maart: Théâtre Garonne - Toulouse