Voorstelling

WitRoodZwart: De Wederopbouw van het Westen

Group

Info

De Koe presenteert de integrale versie van de trilogie WITROODZWART: De Wederopbouw van het Westen

Hoe nu verder met de wereld? Of misschien eerst: waar staan we en hoe is dat zo gekomen? De Koe presenteert de Grande Finale van haar even grootse als lichtvoetige geschiedenis van Het Westen. 

Het Westen? Het Atlantische Westen? Het Avondland? In ieder geval het Westen, waarin en waarmee wij zijn opgegroeid.
Het Westen zoals het ons tot westerling heeft gemaakt. Een onschuldige, maagdelijke, wellustige, voluptueuze, decadente, apocalyptische driehoeksverhouding waarin we al onze hoop situeren.

In Wit keken de spelers terug op de wereld van hun jeugd, vol persoonlijke en maatschappelijke idealen. In Rood stond het stormachtige maar vluchtige leven van Elisabeth Taylor model voor de moderne westerse levenshouding. Zwart richtte zich op de hoopvolle culturele wedergeboorte van de rennaissance. Nu vervlechten de spelers de delen nog eenmaal tot een vrolijk meanderende stroom vol persoonlijke herinneringen, politieke anekdotes, historische gebeurtenissen en onverwachte filosofische inzichten.

‘Ook nu weer staan Natali Broods, Peter Van den Eede en de Nederlander Willem de Wolf als min of meer zichzelf op een rommelig toneel en geven ze al babbelend en kibbelend een magistrale tekst prijs. (…) Zwart is, ondanks het onderwerp, bovenal geestig. Langzaam maar zeker lopen de onderhuidse spanningen op. Opdat de drie kunnen uitblinken in verbaasde gezichten, grote gebaren en subtiele sneren. Dat cultuurgeschiedenis nog eens zo leuk kon zijn.’ – de Volkskrant

‘De Koe op haar best: absurd, komisch, tragisch, filosofisch, maatschappijkritisch en heerlijk grotesk.’ – Knack